WCAG in de praktijk

7 en 21 november 2019 (2 dagen)

In deze 2-daagse training leggen we alle succescriteria van WCAG 2.1 - voorheen de Webrichtlijnen - uit in begrijpelijke taal. Je krijgt voldoende kennis om makkelijk met de webbouwer en de inspectieinstelling te kunnen spreken. De training is daarom redelijk technisch.

Inschrijven

Resultaat

  • Je begrijpt de betekenis van alle succescriteria van WCAG 2.1 (A en AA).
  • Je kunt de succescriteria implementeren en borgen in je organisatie.
  • Je hebt voldoende kennis van de richtlijnen om een adequaat gesprekspartner te zijn met de webbouwer en de inspectieinstelling.

Technische kennis over HTML, CSS en webtechniek is een vereiste. Heb je dat niet voldoende, volg dan onze training Webtechniek.

Inhoud

Dag 1: WCAG 2.1 (Webrichtlijnen 2) uitgelegd

Docenten: Jules Ernst en Jaap van de Putte

Jules en Jaap nemen alle succescriteria van de 4 principes van WCAG 2.1 (voorheen de Webrichtlijnen) met je door.

Dag 2: Testen van je site op toegankelijkheid

Docent: Jaap van de Putte

De 2e trainingsdag is een echte hands-on-training. Je neemt zelf je laptop mee en gaat met ons aan de slag om je website te toetsen. We gebruiken hiervoor de volgende programma's:

Het is handig als deze programma's al op je laptop staan. Alle tools werken op Mac en Windows. Naast deze tools krijg je van ons een Checklist Toegankelijkheid Formulieren. Daarmee ga je de formulieren op je eigen site testen.

Niet alleen leer je zo om zelf te toetsen, je krijgt ook veel meer inzicht in de eisen die de Webrichtlijnen / WCAG stellen en je gaat meer begrijpen wat de richtlijnen precies inhouden en waar ze voor bedoeld zijn.

Ook kijken we deze dag naar de wijze waarop een officiële steekproef wordt samengesteld en naar de wijze waarop je op je website kunt aangeven in hoeverre je voldoet aan de Webrichtlijnen.

Overigens vervangt het zelf toetsen zeker niet een officiële toetsing. Je kunt het vooral zien als een goede voorbereiding op een externe toets.

Praktisch

Cursusduur

2 dagen, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 7 en 21 november 2019

Locatie

Kosten

€ 950 ex btw

Docenten

Literatuur

E-book Webrichtlijnen Made Easy

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

Naar boven