Praktische webstatistieken voor webredacties

Woensdag 8 april 2019 (1 dag)

Of je nu Matomo, Google Analytics of Siteimprove gebruikt, we kijken allemaal naar statistieken die grotendeels nutteloos zijn. Ze helpen jou als webredacteur niet met basisvragen zoals ‘Helpt deze pagina onze bezoekers echt?'. In deze nieuwe training 'Praktische webstatistieken voor webredacties' leer je praktische, datagedreven en actiegerichte KPI's voor jouw website op te stellen.

Inschrijven

Resultaat

  • Je kunt pagina's indelen op functie.
  • Je kunt per type pagina de statistieken selecteren die een indicatie geven over de performance.
  • Je bent in staat om datagedreven en actiegerichte KPI's voor je website op te stellen.

Inhoud

Gary Angel van Measuring the Digital World verwoordt het zo: 'The most common digital metrics are almost useless'. Toch zijn er statistieken die ons wel meer inzicht geven. Die wel helpen bij het vinden van een antwoord of de website onze klanten helpt met hun taakuitvoering.

Daarbij kijken we naar de functie van de pagina, bijvoorbeeld is het een contentpagina of een navigatiepagina? En vervolgens kijken we naar statistieken die een indruk geven of de pagina de bezoeker echt helpt met zijn of haar vraag.

Toon Vuursteen is op zoek gegaan naar deze soms verborgen statistieken. Je zult merken dat je na het volgen van deze training veel meer zinvolle informatie krijgt uit je statistieken. Informatie die echt helpt om te sturen. Die echt helpt om datagedreven beslissen met je website te nemen.

Welk statistiekpakket je gebruikt maakt voor deze training niet uit.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00

Datum/data

  • Woensdag 8 april 2019

Locatie

Kosten

€ 495 ex btw

Docenten

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

Naar boven