Test zelf je site op WCAG

20 juni 2019 (1 dag)

De digitale toegankelijkheid van je website testen kun je heel goed zelf! In de training leer je om je site zelf te testen en te monitoren op het voldoen aan de succescriteria van WCAG (Webrichtlijnen). We bespreken een aantal tools, zoals ScreamingFrog, Web Developer en HTML_CodeSniffer.

Inschrijven

Resultaat

Na de training kun je zelf je eigen webpagina's en webformulieren toetsen op toegankelijkheid. Je leert hiervoor een aantal tools te gebruiken. Zo krijg je beter inzicht in wat de WCAG-succescriteria precies betekenen. En ben je een goede gesprekspartner voor bijvoorbeeld de webbouwer. 

Inhoud

De training is een echte hands-on-training. Je neemt zelf je laptop mee en gaat met ons aan de slag om je website te toetsen. We gebruiken hiervoor de volgende programma's:

Het is handig als deze programma's al op je laptop staan. Alle tools werken op Mac en Windows. 

Niet alleen leer je zo om zelf te toetsen, je krijgt ook veel meer inzicht in de eisen die WCAG stelt en je gaat meer begrijpen wat de richtlijnen precies inhouden en waar ze voor bedoeld zijn.

Overigens vervangt het zelf toetsen niet een officiële toetsing. Je kunt het vooral zien als een goede voorbereiding op een externe toets.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 20 juni 2019

Locatie

Kosten

€ 495 ex btw

Docenten

Literatuur

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

Naar boven