Adobe Acrobat Pro en toegankelijke pdf's (WCAG 2.1 AA)

23 en 30 juni 2021 (2 dagen)

Leer pdf-documenten te controleren en na te bewerken zodat ze voldoen aan de internationale norm voor digitale toegankelijkheid, WCAG 2.1 AA. In deze praktische 2-daagse training leer je om bestanden die toegankelijk zijn opgemaakt te controleren en repareren. We gebruiken naast Acrobat Pro ook andere tools, zoals PAC3 en CommonLook Validator. Ook pdf-formulieren komen aan bod. Deze training is online.

Inschrijven

Resultaat

  • Je weet aan welke eisen een toegankelijk pdf-bestand moet voldoen.
  • Je kunt een pdf-bestand in Acrobat Pro DC controleren.
  • Je weet hoe je de pdf-bestand in Acrobat Pro DC kunt repareren.
  • Je leert om een toegankelijke pdf te maken van een goed opgemaakt Word-bestand.
  • Je leert hoe je een ontoegankelijke pdf kunt repareren tot een toegankelijke versie.
  • Je leert om complexe content zoals tabellen en formulieren toegankelijk te maken.

Inhoud

We hebben deze training volledig nieuw opgezet. We hebben de training omgezet van 1 dag naar 2 dagen. De reden is dat veel mensen na 1 dag training toch nog veel moeite hadden om alle problemen die je in pdf-bestanden kunt tegenkomen op te lossen.

Ook hebben we het lesmateriaal aanzienlijk uitgebreid en verbeterd. Als cursist kun je het lesmateriaal downloaden en direct aan de slag. Na afloop krijg je toegang tot een beveiligde omgeving waar je alles nog eens kunt bekijken in een aantal online videotrainingen.

Tot slot kiezen we bij deze trainingen voor een kleinere groep deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 6. Zo krijg je veel persoonlijke aandacht.

Wij hopen zo een hele goede cursus neergezet te hebben.

Vereisten

  • Voor deze training is het nodig dat je al goed weet hoe je een bestand in Microsoft Word toegankelijk maakt. Kan je dat nog niet, volg dan onze training Toegankelijke pdf met Word.
  • Je hebt een volledig geüpdate versie van Acrobat Pro DC nodig voor deze training. Oudere versies van Acrobat Pro bieden te weinig toegankelijkheidsopties.

Praktisch

Cursusduur

2 dagen, 9.30 - 16.30 uur

Datum/data

  • 23 en 30 juni 2021

Locatie

Kosten

€ 950 ex btw

Docenten

Literatuur

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven