NVDA: zelf je website testen met een screenreader

Altijd al eens willen leren werken met een screenreader? Schrijf je dan in voor deze 1-daagse training. Je gaat aan de slag met het gratis Windows-programma NonVisual Desktop Access (NVDA). De training is bedoeld voor iedereen: webredacteurs, webbouwers, functioneel beheerders, consultants enzovoort. Voorkennis is niet vereist.

Inschrijven

Resultaat

brailleleesregel

  • Je leert de basisprincipes van een screenreader.
  • Je leert te navigeren op een webpagina en content te lezen met NVDA.
  • Je leert enkele veel voorkomende fouten te herkennen met NVDA.
  • Je leert om oplossingen te benoemen voor een aantal toegankelijkheidsproblemen in websites.
  • Je leert NVDA te gebruiken bij het lezen van een PDF.

Inhoud

NonVisual Desktop Access (NVDA) is een softwareprogramma waarmee gebruikers de tekst van een website kunnen laten oplezen of kunnen laten uitvoeren in braille. Het is een zogenaamde screenreader.

Om de toegankelijkheid van een website te testen is het gebruik van een screenreader onmisbaar. NVDA is een opensource screenreader. Het is gratis en wordt veel gebruikt. NVDA draait alleen onder Windows.

In deze training ga je leren hoe je werkt met NVDA. Het is best ingewikkeld, want alles werkt met het toetsenbord. Het is immers bedoeld voor mensen die blind of ernstig slechtziend zijn.

De training is bedoeld voor iedereen. Voorkennis is niet vereist. Wel heb je een Windows-laptop nodig met de mogelijkheid NVDA daarop te installeren.

In de training is veel ruimte voor jouw eigen vragen. We werken in kleine groepen en je gaat met praktische opdrachten aan de slag.

Je kunt NVDA ook alvast downloaden van de site NVAccess en installeren.

Praktisch

Locatie

Kosten

€ 495 ex btw

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

Naar boven