Gebruikersobservatie, doe-het-zelf-training

27 september 2022 (1 dag)

In de training ga je met Auke Molendijk in een kleine groep aan de slag om zelf een gebruikersobservatie op te zetten en uit te voeren. We gebruiken daarvoor YouTube livestreaming en Open Broadcaster Software.

Inschrijven

Resultaat

  • Je leert hoe je zelf met minimale kosten een gebruiksersobservatie voorbereidt, uitvoert en analyseert.
  • Je leert hoe je de observatie optimaal kunt begeleiden om zo betrouwbare resultaten te krijgen.
  • Je leert werken met een aantal gratis tools om het onderzoek op te nemen en om stakeholders te betrekken in de uitkomsten van het onderzoek, onder andere via live meekijken.

Inhoud

Een goede webpagina of goed webformulier maken die mensen begrijpen en echt helpt is belangrijk om hun taak te kunnen uitvoeren. Voortdurend testen is daarbij een belangrijk onderdeel. In deze training werk je in een kleine groep en je leert om zelf een gebruikersobservatie op te zetten en uit te voeren. Vragen die aan bod komen zijn: hoe bepaal ik de opdrachten voor de gebruikersobservatie en hoe kom ik aan gebruikers die willen meedoen? Met de praktische tips en doordat je zelf aan de slag gaat zul je merken dat het niet ingewikkeld is.

Het gebruikersonderzoek zetten we op met behulp van YouTube livestreaming en Open Broadcaster Software. Dit levert veel voordelen op die in de training uitgebreid aan bod komen. Na de training kun je dus direct aan de slag met een gebruikersonderzoek.

Voorproefje? Bekijk hier de presentatie van Auke.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 27 september 2022

Locatie

Deze cursus geven wij voorlopig online.

Kosten

€ 495,- exclusief 21% btw.

Docenten

Literatuur

Rocket Surgery Made Easy van Steve Krug

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven