Doe-het-zelf-onderzoek Webrichtlijnen / WCAG

20 april 2017 (1 dag)

Bespaar op de kosten van dure partijen, die je tools willen verkopen om je site te monitoren op toegankelijkheid. Dat kun je namelijk zelf! En ook nog beter! We bespreken een aantal tools, zoals ScreamingFrog en HTML_CodeSniffer.

Inschrijven

Resultaat

Na de training kun je zelf je website toetsen op toegankelijkheid. Je leert hiervoor een aantal tools te gebruiken.

Inhoud

De training is een echte hands-on-training. Je neemt zelf je laptop mee en gaat met ons aan de slag om je website te toetsen. We gebruiken hiervoor de volgende programma's:

Het is handig als deze programma's al op je laptop staan. Alle tools werken op Mac en Windows. 

Niet alleen leer je zo om zelf te toetsen, je krijgt ook veel meer inzicht in de eisen die de Webrichtlijnen / WCAG stellen en je gaat meer begrijpen wat de richtlijnen precies inhouden en waar ze voor bedoeld zijn.

Overigens vervangt het zelf toetsen zeker niet een officiële toetsing. Je kunt het vooral zien als een goede voorbereiding op een externe toets.

Meer weten over de Webrichtlijnen / WCAG

Wil je daarnaast ook meer weten over de inhoud van de Webrichtlijnen, dan is de 2-daagse training Webrichtlijnen Made Easy wellicht interessant voor je. In die training zit ook deze training en daarnaast besteden we een dag aan de inhoud van de richtlijnen.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 20 april 2017

Locatie

Kosten

€ 495,- ex btw

Docenten

Literatuur

Digitale leeromgeving

Wij ondersteunen al onze meerdaagse cursussen met een digitale leeromgeving.

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

Naar boven