Doe-het-zelf-onderzoek Webrichtlijnen / WCAG

23 november 2017 (1 dag)

Bespaar op de kosten van dure tools om je site te monitoren op toegankelijkheid. Dat kun je namelijk zelf! En ook nog beter! We bespreken een aantal tools, zoals ScreamingFrog, Web Developer en HTML_CodeSniffer.

Inschrijven

Resultaat

Na de training kun je zelf je eigen webpagina's of webformulieren toetsen op toegankelijkheid. Je leert hiervoor een aantal tools te gebruiken. In deze training krijg je inzicht in wat de Webrichtlijnen/WCAG betekenen en hoe je als webredacteur toegankelijke content maakt. In onze training Webrichtlijnen Made Easy gaan we dieper op de criteria in zodat je een goed gesprek kan voeren met bijvoorbeeld de webbouwer. 

Inhoud

De training is een echte hands-on-training. Je neemt zelf je laptop mee en gaat met ons aan de slag om je website te toetsen. We gebruiken hiervoor de volgende programma's:

Het is handig als deze programma's al op je laptop staan. Alle tools werken op Mac en Windows. 

Niet alleen leer je zo om zelf te toetsen, je krijgt ook veel meer inzicht in de eisen die de Webrichtlijnen / WCAG stellen en je gaat meer begrijpen wat de richtlijnen precies inhouden en waar ze voor bedoeld zijn.

Overigens vervangt het zelf toetsen zeker niet een officiële toetsing. Je kunt het vooral zien als een goede voorbereiding op een externe toets.

Praktisch

Cursusduur

1 dag, 10.00 - 16.00 uur

Datum/data

  • 23 november 2017

Locatie

Kosten

€ 495 ex btw

Docenten

Literatuur

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

Naar boven