Adobe InDesign en toegankelijke pdf's die voldoen aan WCAG 2.1 AA

24 juni en 1 juli 2021 (2 dagen)

In deze praktische 2-daagse training leer je hoe je met Adobe InDesign pdf-bestanden maakt die volledig voldoen aan de toegankelijkheidseisen, WCAG 2.1 AA. Naast InDesign gaan we ook uitgebreid in op het controleren en nabewerken met verschillende programma’s, zoals Acrobat Pro DC, PAC3 en CommonLook Validator. Ook pdf-formulieren komen aan bod.

Inschrijven

Resultaat na de training

  • Je bent bekend met de eisen die de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) stellen aan pdf-documenten.
  • Je weet in Adobe InDesign alle stappen die nodig zijn om een toegankelijk document te maken.
  • Je weet hoe je de pdf kunt controleren en kunt hiervoor verschillende tools gebruiken.
  • Je kunt een in InDesign goed voorbereide pdf nabewerken in verschillende programma’s, zodat de pdf uiteindelijk volledig aan de WCAG-norm voldoet.

Inhoud

We hebben deze training volledig nieuw opgezet. Ten 1e hebben we nu gekozen om het volledige traject van InDesign naar een toegankelijk pdf in de training op te nemen. De training schakelt steeds heen en weer van InDesign naar Acrobat, zodat je als cursist een goed begrip krijgt van wat hun opzet in InDesign doet weer in Acrobat.

Ten 2e is het lesmateriaal aanzienlijk uitgebreid en verbeterd. Als cursist kun je het lesmateriaal downloaden en direct aan de slag. Je krijgt een stappenplan en checklist van 26 pagina’s. Na afloop krijg je toegang tot een beveiligde omgeving waar je alles nog eens kunt bekijken in een aantal online videotrainingen.

Ten 3e hebben we gekeken naar welke documenten mensen vaak hebben. Dat zijn vaak complexe documenten, zoals jaarverslagen, lange teksten met grafieken en tabellen, informatiebrochures en pdf-formulieren. De training is nu zo ingericht dat je ook deze complexe documenten volledig kunt laten voldoen WCAG 2.1 niveau AA.

Ten 4e hebben gekozen voor een kleinere groep deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 6. Zo krijg je veel persoonlijke aandacht.

Wij hopen zo een hele goede cursus neergezet te hebben.

Praktisch

Cursusduur

2 dagen

Datum/data

  • 24 juni en 1 juli 2021

Locatie

Deze training is online.

Kosten

€ 950 ex btw

Docenten

Literatuur

In-company

Deze training geven wij ook in-company.

 

Naar boven